1 aantal m2
2 levering
3 postcode + huisnummer
(alleen bij bezorgen)
u betaalt per m2:
€ 00,00
voor uw gazon totaal:
€ 00,00

Gras Leggen

 

Graszoden kennen geen nadelen en zijn ideaal om snel een strak gazon te realiseren. Het is zeer voordelig in aanschaf en eenvoudig te onderhouden. Graszoden aanleggen is eenvoudig en kan bijna het hele jaar door, behalve wanneer het vriest. Verse zoden zijn echter maar kort houdbaar en dienen daarom binnen 48 uur na het oogsten verwerkt te worden.

 

Klik op hier om het volledige stappenplan te downloaden.

STAP 1 - Verwijder de oude grasmat en daarna de grond goed omspitten. U kunt ook kiezen de oude grasmat goed en diep onder te spitten zodat er geen pollen meer in de toplaag voorkomen.

STAP 2 - Hierna moet de grond goed worden aangedrukt of aangestampt. Het beste is voetje voor voetje aanlopen. Zorg dat er geen niveauverschil is t.o.v. de bestrating.

STAP 3 - Egaliseren. U kunt met de hark of een plank of speciaal gereedschap de tuin uitvlakken. Stenen en stronken verwijderen! Vlakke ondergrond is zeer aan te bevelen.

STAP 4 - Strooi nog wat DCM Aanleg mest voor een snelle worteling en hechting. Losliggende graszoden zijn zeer kwetsbaar. Snelle worteling en hechting is daarom zeer gewenst.

STAP 5 - Nu kunt u de zoden uitrollen. Begin achterin de tuin en werk dan naar voren. Zo betreedt u de gelegde zoden minimaal. Leg eerst de buitenranden en daarna kunt u de rest invullen. Graszoden kunt u op iedere vorm afsnijden om deze passend aan elkaar te leggen. Zorg wel voor goede aansluiting en leg ze strak tegen elkaar aan.

STAP 6 - Losliggende graszoden kunnen zeer snel verdrogen. Zorg er daarom goed voor dat dit niet verdroogd. Mochten de zoden krimp vertonen dan is dit een gevolg van droogte. Al na een aantal dagen kunt u het gazon voorzichtig gaan maaien.

Zodra de zoden zijn vastgegroeid (na ongeveer twee weken), is het gazon sterk genoeg om gebruikt te worden.

 

VRAGEN?
Mocht u nog met vragen zitten, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met uw vragen over uw gras. Maar kijkt u eerst eens op de FAQ pagina of uw vraag daar beantwoord wordt.

Design by www.grafimediagroep.nl