1 aantal m2
2 levering
3 postcode + huisnummer
(alleen bij bezorgen)
u betaalt per m2:
€ 00,00
voor uw gazon totaal:
€ 00,00

Onderhoud

 

BEMESTEN
Er zijn veel verschillende meststoffen te koop. Kortwerkende stoffen kunnen voor explosieve groei zorgen, maar zijn ook snel weer uitgewerkt. Dit in tegenstelling tot langzaam werkende stoffen. Uw tuincentrum of hovenier kan u adviseren over de juiste meststoffen. Wij adviseren om uw gazon te bemesten met een organische meststof. De werkzame bestanddelen blijven ongeveer drie maanden actief. Voor het uitrollen van de aangeschafte graszoden kunt u al voor de eerste keer bemesten.  Bij een bestaand gazon verdient het de voorkeur om in maart, juni en september mest te strooien. Bemest zodanig dat u in het groeiseizoen twee maal per week moet maaien. In dit geval houdt u de grasmat gezond en sterk.

U kunt diverse meststoffen meebestellen in onze webshop als u zoden bij ons afneemt.

Tip: Bemest altijd voor een regenbui of voor een sproeibeurt. Op die manier lossen de meststoffen goed op en zal het gazon niet verbranden.

 

 

 

 

 

 

SPROEIEN
Heel belangrijk: Vers gelegde zoden zijn erg gevoelig voor verdroging en dienen daarom ook goed nat gehouden te worden, juist in droge periodes of als het erg warm is. Sproei regelmatig, liefst een paar keer per dag. De verse zoden hebben korte worteltjes en zijn daardoor nog niet in staat om zelf veel water te zoeken. Als de zon fel schijnt is een graszode daarom al snel verdroogd. Deze wordt dan niet snel weer gezond. Probeer dus probeer verdroging te voorkomen door ons sproeiadvies op te volgen. Als de zoden een tijdje liggen en dieper zijn gaan wortelen, dan kunt u het aantal sproeibeurten langzaam verminderen.

Een bestaand gazon kan lang zonder water voordat het dood gaat. Maar natuurlijk zien we het liefst een diepgroene grasmat en een goede besproeiing is daarom wenselijk.

Tip: Eén keer per week flink sproeien, is beter dan elke dag een beetje. Zo houdt u het gazon sterk en gezond.

Design by www.grafimediagroep.nl